Karbanátky z olejovek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
5 špetek majoránka
6 kapek citron
0 lžiček kari
3 špetky oregano
2 špetky mletý pepř
6 kapek sojová omáčka
5 dkg tvrdý sýr
0 lžiček mletý zázvor
4 lžičky kremžská hořčice
0 lžiček česneková pasta
3 konzervy olejovky (125 g)
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z olejovek slijeme stranou olej, rybičky dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme vajíčka a postupně všechny ingredience. Po smíchání směs ochutnáme a popřípadě přidáme koření, nezapomínáme ale, že nesmí úplně přehlušit chuť olejovek. Poté přidáme směsi na karbanátky strouhanku, stejně jako na obvyklé karbanátky. Když dáme strouhanky víc, přidáme olej z olejovek.

  2. Ze směsi tvarujeme menší karbanátky než klasické a pomalu můžeme na malém množství oleje smažit. Doporučuji přidat do oleje lžičku oleje z olejovek a promíchat, pak to tolik neprská. Po vložení posledního karbanátku na pánev s nimi zahýbáme, jinak se nám přilepí k pánvi. Karbanátky z olejovek pečeme z obou stran zhruba 2 minuty.

  3. Karbanátky z olejovek jsou dobré s chlebem a okurkou na večeři. My je připravujeme i jako chuťovku k vínu, ale v tomto případě děláme karbanátky menší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!