Karbanátky z ovesných vloček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
1 kostka droždí
olivový olej
150 g ovesné vločky
podle chuti
česnek
sůl
sójová omáčka
koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vločky uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté je propláchneme a necháme okapat. Česnek očistíme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli, přidáme droždí a necháme je rozpustit.

  2. Vejce, koření jako do klasických karbanátků, česnek, sójovou omáčku a cibuli s droždím přidáme do vloček a řádně promícháme. Na dohuštění přidáme strouhanku. Z hmoty tvarujeme přiměřeně velké karbanátky.

  3. Karbanátky smažíme na rozehřátém olivovém oleji jako klasické karbanátky.

  4. Karbanátky z ovesných vloček podáváme na chlebu ozdobené zeleninou a kapkou majonézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!