Karbanátky z vepřového masa se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 špetky sůl
2 ks vejce
1-2 hrstě strouhanka
1 dl mléko
1 hrst majoránka
2 ks rohlík
1 špetka drcený kmín
1 ks tavený sýr
2 špetky mletý černý pepř
0 kg vepřové mleté maso
120 g eidam (45%)
na obalení
300 g strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso okořeníme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Nezapomeneme přimíchat nadrobno nakrájenou cibuli a promačkaný česnek.

  2. Přidáme vajíčka a rohlíky předem namočené v mléce (vyždímané), vše pečlivě smícháme - dobře to jde rukou. Dále do směsi přidáme na malinké kostičky nakrájený 45% eidam a tavený sýr. Já jsem použila smetanito (jeden čtvereček), opět smícháme. Nakonec do těsta přisypeme trošku strouhanky na zahuštění.

  3. Vytváříme kuličky, tak akorát do dlaně, a z nich pak jednoduše stlačením placky, obalíme ve strouhance a pečeme na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova po obou stranách.

  4. Karbanátky z vepřového masa se sýrem podáváme s vařeným bramborem. Ale jsou dobré i studené s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!