Karbanátky z vepřového masa se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 špetky sůl 2 ks vejce 1-2 hrstě strouhanka 1 dl mléko 1 hrst majoránka 2 ks rohlík 1 špetka drcený kmín 1 ks tavený sýr 2 špetky mletý černý pepř 0 kg vepřové mleté maso 120 g eidam (45%) na obalení 300 g strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Karbanátky z vepřového masa se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté vepřové maso okořeníme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Nezapomeneme přimíchat nadrobno nakrájenou cibuli a promačkaný česnek.
Přidáme vajíčka a rohlíky předem namočené v mléce (vyždímané), vše pečlivě smícháme - dobře to jde rukou. Dále do směsi přidáme na malinké kostičky nakrájený 45% eidam a tavený sýr. Já jsem použila smetanito (jeden čtvereček), opět smícháme. Nakonec do těsta přisypeme trošku strouhanky na zahuštění.
Vytváříme kuličky, tak akorát do dlaně, a z nich pak jednoduše stlačením placky, obalíme ve strouhance a pečeme na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova po obou stranách.
Karbanátky z vepřového masa se sýrem podáváme s vařeným bramborem. Ale jsou dobré i studené s chlebem.