Karbanátky z vloček a slaniny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 1 ks vejce 2 ks cibule 250 g ovesné vločky podle chuti 5 stroužků česnek sůl majoránka kmín mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení strouhanka na obalení
Postup Karbanátky z vloček a slaniny recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme vločky, sůl, pepř, majoránku, kmín a zamícháme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánev dáme nakrájenou slaninu s cibulí, opražíme a přimícháme česnek.
Horkou vodu nalijeme na směs asi 1 cm nad vločky, přidáme opraženou slaninu s cibulí a česnekem a promícháme. Potom přidáme vejce a znovu mícháme, až se vše spojí. Přiklopíme pokličkou a necháme směs bobtnat alespoň hodinu, nejlépe ale přes noc.
Ruce namočíme do vody, nabíráme těsto a děláme z něj malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran.
Karbanátky z vloček a slaniny nejvíce chutnají studené s chlebem a kyselou okurkou. Jinak se podávají jako normální karbanátky s bramborem nebo bramborovou kaší.