Karbanátky z vloček a slaniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
1 ks vejce
2 ks cibule
250 g ovesné vločky
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme vločky, sůl, pepř, majoránku, kmín a zamícháme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánev dáme nakrájenou slaninu s cibulí, opražíme a přimícháme česnek.

  2. Horkou vodu nalijeme na směs asi 1 cm nad vločky, přidáme opraženou slaninu s cibulí a česnekem a promícháme. Potom přidáme vejce a znovu mícháme, až se vše spojí. Přiklopíme pokličkou a necháme směs bobtnat alespoň hodinu, nejlépe ale přes noc.

  3. Ruce namočíme do vody, nabíráme těsto a děláme z něj malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran.

  4. Karbanátky z vloček a slaniny nejvíce chutnají studené s chlebem a kyselou okurkou. Jinak se podávají jako normální karbanátky s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!