Kávové měsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
20 g kakao
125 g cukr moučka
375 g hladká mouka
50 g vlašské ořechy
250 g tuk na pečení
1 lžička mletá káva
náplň
2 lžíce rum
100 g cukr moučka
200 g tuk na pečení
1 lžička instantní káva
poleva
100 g tmavá čokoládová poleva
30 g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme hladkou mouku, cukr a kakao. Přidáme tuk na pečení nakrájený na malé kousky, mletou kávu, nastrouhané vlašské ořechy, žloutky a vypracujeme na pevné těsto, které necháme v chladu 1 hodinu odležet.

  2. Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme měsíčky. Rozložíme je na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme asi 6 - 8 minut (podle druhu trouby) ve vyhřáté troubě při 180 °C a necháme je vychladnout.

  3. Náplň si připravíme tak, že změklý tuk na pečení (nejlépe s máslovou příchutí) utřeme s cukrem a rumem, ve kterém jsme rozpustili instantní kávu. Krémem potřeme polovinu měsíčků a slepíme je se zbylými kousky. Necháme ztuhnout v chladničce.

  4. Povrch měsíčků namáčíme v rozehřáté tmavé čokoládě a ještě než ztuhne, kápneme do ní několik kapek bílé čokolády. Špejlí vytvoříme ornament a necháme naposledy měsíčky ztuhnout.

  5. Kávové měsíčky podáváme jako výborné chutné cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!