Kávový dort ala tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrneček silná uvařená káva
těsto
3 ks vejce
90 g cukr krystal
150 g polohrubá mouka
2 lžíce teplá voda
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 lžíce mletá káva
krém
rum
cukr moučka
250 ml kysaná smetana
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
1 kelímek polotučný tvaroh
podle potřeby
piškoty
kvalitní kakao

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si korpus. Ušleháme vejce s cukrem a teplou vodou. Postupně přimícháváme mouku, kávu a kypřící prášek. Poté těsto vlijeme do vymazané a vysypané kulaté formy na dort a v předehřáté troubě upečeme. Používám formu o průměru 23 cm. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme krém. Ušleháme si šlehačku se ztužovačem v prášku. Jakmile je šlehačka hotová, přimícháme tvaroh a kysanou smetanu. Dochutíme cukrem a rumem nebo rumovým aroma podle chuti.

  3. Jakmile upečený korpus vychladne rozkrojíme ho na dva pláty. Umyjeme si formu a vložíme do ní první plát korpusu. Rovnoměrně ho přelijeme uvařenou kávou, ale pozor, aby korpus nebyl příliš promáčený. První díl potřeme třetinou krému, na krém vyskládáme piškoty a zase políváme kávou. Opět dáme vrstvu krému a na ní druhý plát korpusu, pomažeme zbytkem krému a posypeme hořkým kakaem.

  4. Nyní už stačí dát kávový dort vychladit, nejlépe přes noc. Ale stačí i 3 hodiny v lednici, nebo hodina v lednici a hodina v mrazáku, pokud spěcháme. Kávový dort ala tiramisu je samozřejmě nejlepší vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!