Kávový likér z bezinek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
1 l rum
sirup
1 l voda
400 g cukr krupice
2 lžičky instantní káva
2 l zralé bezinky otrhané z třapin

Postup přípravy receptu

  1. Omyté bezinky vaříme ve vodě asi 15 minut, pak je propasírujeme přes síto a vymačkáme z nich všechnu šťávu.

  2. Procezenou šťávu vlijeme do hrnce, přidáme cukr a vaříme asi 7 minut. Potom vsypeme kávu a promícháme. Instantní káva by se neměla vařit.

  3. Do zchladlé sladké šťávy vmícháme rum, uzavřeme pokličkou a necháme odležet asi hodinku. Alkohol musí tvořit nejméně třetinu objemu šťávy.

  4. Vychladlý likér slijeme do vymytých lahví.

  5. Kávový likér z bezinek je velmi účinný na bolesti hlavy a při nachlazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!