Kedlubnová kyselice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
0.5 lžičky kmín
2-3 ks kedlubna
1 kelímek zakysaná smetana
1 l vývar z uzených kostí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, menší brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Na másle si zpěníme cibulku, kedlubny, brambory, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Uzený vývar bývá dost slaný, takže se solí raději opatrně.

  3. Nakonec do kedlubnové kyselice vmícháme zakysanou smetanu, kterou nejprve promícháme s několika lžícemi horké polévky a poté teprve vmícháme, jinak by se nám srazila. Krátce povaříme a polévka je hotová.

  4. Kedlubnovou kyselici podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!