Kedlubnová kyselice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 lžíce máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 0.5 lžičky kmín 2-3 ks kedlubna 1 kelímek zakysaná smetana 1 l vývar z uzených kostí
Postup Kedlubnová kyselice recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, menší brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Na másle si zpěníme cibulku, kedlubny, brambory, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Uzený vývar bývá dost slaný, takže se solí raději opatrně.
Nakonec do kedlubnové kyselice vmícháme zakysanou smetanu, kterou nejprve promícháme s několika lžícemi horké polévky a poté teprve vmícháme, jinak by se nám srazila. Krátce povaříme a polévka je hotová.
Kedlubnovou kyselici podáváme s krajícem čerstvého chleba.