Kedlubnová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 l voda 200 g kedlubna 2 lžíce hladká mouka 1 špetka mletý bílý pepř 1 špetka muškátový květ 2 lžíce ovesné vločky
Postup Kedlubnová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm dorůžova orestujeme. Přidáme mouku muškátový květ, špetku mletého pepře, zalijeme vodou a nakonec osolíme.
Kedlubny jemně nastrouháme a přidáme je do polévky. Dále přidáme ovesné vločky, povaříme a nakonec zavaříme vejce, které jsme nejprve rozkvedlali ve skleničce.
Polévku můžeme ihned podávat.