Kedlubnová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 l voda
200 g kedlubna
2 lžíce hladká mouka
1 špetka mletý bílý pepř
1 špetka muškátový květ
2 lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm dorůžova orestujeme. Přidáme mouku muškátový květ, špetku mletého pepře, zalijeme vodou a nakonec osolíme.

  3. Kedlubny jemně nastrouháme a přidáme je do polévky. Dále přidáme ovesné vločky, povaříme a nakonec zavaříme vejce, které jsme nejprve rozkvedlali ve skleničce.

  4. Polévku můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!