Kmínový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžičky sůl
1 lžíce brambory
2 lžičky kmín
350 ml voda
7 g droždí
500 g hladká mouka
70 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do formy od pekárny dáme vodu, cukr, sůl, kmín, uvařený rozmačkaný brambor, žitnou mouku, hladkou mouku a nakonec droždí, které rozmačkáme v troše hladké mouky

  2. Pekárnu nastavíme na program Klasik, velikost 1 a barvu podle sebe. Já dávám barvu střední. Chleba se peče 3 hodiny a 20 minut

  3. Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme čerstvý a nakrájený k různým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!