Kmínový chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžičky sůl 1 lžíce brambory 2 lžičky kmín 350 ml voda 7 g droždí 500 g hladká mouka 70 g žitná mouka
Postup Kmínový chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do formy od pekárny dáme vodu, cukr, sůl, kmín, uvařený rozmačkaný brambor, žitnou mouku, hladkou mouku a nakonec droždí, které rozmačkáme v troše hladké mouky
Pekárnu nastavíme na program Klasik, velikost 1 a barvu podle sebe. Já dávám barvu střední. Chleba se peče 3 hodiny a 20 minut
Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme čerstvý a nakrájený k různým jídlům.