Koláč z hroznového vína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
150 g máslo
3 lžíce mléko
3 ks bílek
200 g cukr písek
300 g hladká mouka
1 ks velký hrozen vína
na potření
3 lžíce marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, poloviny cukru, másla, mléka a vejce zpracujeme těsto, ze kterého utvoříme kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme do lednice odležet.

  2. Po chvíli z ní rozválíme kulatou placku, kterou přendáme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.

  3. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 20 minut, poté koláč vyjmeme, potřeme marmeládou, posypeme omytým a okapaným vínem. Na to navrstvíme ušlehaný tuhý sníh z bílků a zbylého cukru.

  4. Vrátíme do trouby a necháme dopéci, dokud sníh nezrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!