Kolínka s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
400 g kolínka
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
250 g čerstvé houby
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kolínka nebo jiné drobné těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo a nejprve osmahneme cibuli, přihodíme plátky hub, osolíme a dusíme, dokud houby nepustí šťávu. Poté zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme do zhoustnutí.

  4. Do hotové houbové omáčky vmícháme těstoviny, krátce prohřejeme a podáváme.

  5. Kolínka s houbovou omáčkou dobře zasytí a jsou opravdu rychlým obědem či večeří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!