Kopřivová polévka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 lžička podravka
3 hrstě mladé kopřivy
1 lžíce za studena lisovaný olej
2 hrstě ovesné vločky s klíčky
na ozdobu
2 lžíce pažitka
podle chuti
2 ks smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mladé kopřivy nasekáme nadrobno a spaříme horkou vodou.

  2. Do hrnce nalejeme trochu vody, jen aby potom zůstaly kopřivy ponořené. Když voda začne vařit přidáme nadrobno nakrájené 2 stroužky česneku, na kostičky nakrájenou cibuli, kopřivy a povaříme.

  3. Přilejeme vodu, přidáme ovesné vločky, zbylý utřený česnek a rozkvedlané vejce.

  4. Vaříme ještě asi 10 minut. Polévku osolíme, ochutíme podravkou a po odstavení přidáme olej.

  5. Jednotlivé porce na talíři sypeme nakrájenou pažitkou.

  6. Na talíři můžeme odohatit kouskem měkkého smetanového sýru.

  7. Dělená strava - neutrální pokrm


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!