Kotlet na provensálském koření recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
100 ml olivový olej
1 ks středně velká cibule
provensálské koření
2 plátky vepřová kotleta
2 lžíce ostrý kečup
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dvě 150g vepřové kotlety z obou stran jemně naklepeme, posolíme, z jedné strany posypeme barevným pepřovým kořením a z druhé provensálským kořením. Koření je nejlépe používat v mlýnku

  2. Na rozpáleném, nejlépe olivovém oleji, z obou stran orestujeme, asi jednu minutu. Důležité je začít stranou s provensálským kořením

  3. Potom přidáme na jemné plátky nakrájenou středně velkou cibuli, až zesklovatí kotlety obrátíme a přidáme dva stroužky nakrájeného česneku. Po minutě přidáme asi lžíci nejlépe ostrého kečupu, kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Podlijeme malinko vývarem (množství záleží na tom, kolik chceme omáčky), přisolíme, přidáme ještě provensálské koření a případně zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě

  4. Na talíři přelijeme kotlet omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Já podávám se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!