Kotlety na celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml smetana
15 dkg celer
1 lžíce plnotučná hořčice
5 dkg hladká mouka
75 dkg vepřová kotleta
podle potřeby
olej
vývar z kostky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na horkém tuku z obou stran rychle opečeme.

  2. Kotlety vyjmeme, do výpeku vložíme na kostičky nakrájený celer, trochu orestujeme, zalijeme troškou vývaru, vložíme kotlety a dusíme. Když budou kotlety měkké, tak je vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plnotučnou hořčici a dobře provaříme. Na konci zalijeme smetanou, omáčku procedíme na kotlety a prohřejeme.

  3. Kotlety na celeru podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!