Kotlety na cibuli a červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g cibule 2 ks rajče 1 ks hřebíček 0 l červené víno hladká mouka 4 ks vepřová kotleta 2 lžíce sádlo nebo olej
Postup Kotlety na cibuli a červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept budeme potřebovat tlakový hrnec. Nejprve připravíme samotné maso. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce vložíme sádlo, nebo nalijeme olej a na tomto tuku připravené kotlety opečeme po obou stranách.
Po opečení kotlety poklademe kolečky krájené cibule, spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty. Nakonec přidáme hřebíček a podlijeme vínem, které můžeme doplnit vodou, pokud ho není dostatek. Kotlety by měli být zakryté cibulí, řajčaty a utopené ve víně s vodou.
Talkový hrnec uzavřeme, dáme na sporák a jen asi 10 minut maso upravujeme. Dáme vychladnout a teprve potom hrnec otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je ještě můžeme dosolit. Podáváme s rýží.
Pokrm je vhodný na silvestrovskou večeři i na jiné slavnostní hostiny.