Kotlety na cibuli a červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cibule
2 ks rajče
1 ks hřebíček
0 l červené víno
hladká mouka
4 ks vepřová kotleta
2 lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept budeme potřebovat tlakový hrnec. Nejprve připravíme samotné maso. Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nakrojíme, dobře naklepeme po obou stranách, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do tlakového hrnce vložíme sádlo, nebo nalijeme olej a na tomto tuku připravené kotlety opečeme po obou stranách.

  2. Po opečení kotlety poklademe kolečky krájené cibule, spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty. Nakonec přidáme hřebíček a podlijeme vínem, které můžeme doplnit vodou, pokud ho není dostatek. Kotlety by měli být zakryté cibulí, řajčaty a utopené ve víně s vodou.

  3. Talkový hrnec uzavřeme, dáme na sporák a jen asi 10 minut maso upravujeme. Dáme vychladnout a teprve potom hrnec otevřeme. Zkusíme, zda jsou kotlety měkké. Podle potřeby je ještě můžeme dosolit. Podáváme s rýží.

  4. Pokrm je vhodný na silvestrovskou večeři i na jiné slavnostní hostiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!