Kotlety na hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sádlo
0.5 lžičky citronová kůra
1 ks červená cibule
4 lžíce kremžská hořčice
4 ks vepřová kotleta (150 g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
na ozdobu
1 ks cibule
4 ks rajče
omáčka
1 dl bílé víno
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Pak je vyndáme a potřeme kremžskou hořčicí.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji ve výpeku. Vložíme zpět kotlety, přidáme citronovou kůru, podlijeme vývarem a pomalu dusíme. Měkké kotlety vyjmeme a udržujeme teplé.

  3. Šťávu necháme vydusit, zahustíme ji moukou, přidáme hořčici, víno a trochu vývaru. Prohřejeme, přecedíme a podle chuti osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  4. Kotlety na hořčici podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou (cibule na kolečka, rajče na osminky). Maso přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!