Kotlety na žampionech s klobáskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 2 ks cibule 8 ks žampiony 150 g anglická slanina 4 plátky vepřová kotleta 3 ks pikantní klobása voda na podlití podle chuti sůl vegeta bazalka 2 lístky bobkový list grilovací koření kari koření mletá sladká paprika 6 ks celý černý pepř
Postup Kotlety na žampionech s klobáskou recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásky nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli a žampiony, ale část žampiónů si dáme stranou.
Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou a plátky slaniny.
Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička.
Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou.
Labužníci mohou maso na talíři ihned po vyjmutí z trouby posypat sýrem.