Kotlety plněné bylinkovou lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce strouhanka
4 ks vepřová kotleta
1 ks sýr Lučina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
podle potřeby
olej na smažení
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a nakrojíme do nich kapsu. Zvenčí i zevnitř kotlety osolíme a opepříme.

  2. Lučinu smícháme se strouhankou a usekanými bylinkami (bazalka, petrželka, pažitka...), naplníme kotlety a sepneme párátkem.

  3. Kotlety plněné bylinkovou lučinou prudce osmahneme na oleji, pak trochu podlijeme vodou nebo vývarem a dopečeme v troubě.

  4. Přílohou ke kotletám plněným bylinkovou lučinou mohou být hranolky, opečené brambory, bramborová kaše, ale klidně bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!