Králičí maso na majoránce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
petrželka
1 kg brambory
majoránka
1 ks cibule
40 g celer
20 g mrkev
30 g petržel
1 lžíce hladká mouka
60 g rostlinný tuk
králičí předek

Postup přípravy receptu

  1. Předek z králíka omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do vlažné osolené vody společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí. Uvařené maso vyjmeme, vývar procedíme a uchováme v teple.

  2. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře prošleháme. Ochutíme ji česnekem třeným se solí a majoránkou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v omáčce. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do omáčky maso a společně dovaříme. Už nemícháme, aby se brambory nerozpadly.

  3. Porce králičího masa na majoránce na talířích zdobíme nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!