Králík pod peřinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
8 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 ks králík
2 ks sterilované okurky
1 kelímek smetana 18%

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme a naporcujeme. Porce osolíme, okořeníme kmínem, česnekem nebo kořenící směsi na králíka. Cibuli a brambory očistíme a spolu s okurkami nakrájíme na kolečka.

  2. Porce králíka vložíme do zapékací mísy, proložíme kolečky cibule a okurek, zasypeme brambory a zalijeme 18% smetanou. Králíka pod peřinou pečeme přikrytého na 250 °C v troubě. Pokud máme králíka ze staršího chovu můžeme si ho předem podusit 20 minut v tlakovém hrnci.

  3. Králíka pod peřinou rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!