Králík pod peřinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 8 ks brambory 1 ks cibule 1 lžička kmín 1 ks králík 2 ks sterilované okurky 1 kelímek smetana 18%
Postup Králík pod peřinou recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme a naporcujeme. Porce osolíme, okořeníme kmínem, česnekem nebo kořenící směsi na králíka. Cibuli a brambory očistíme a spolu s okurkami nakrájíme na kolečka.
Porce králíka vložíme do zapékací mísy, proložíme kolečky cibule a okurek, zasypeme brambory a zalijeme 18% smetanou. Králíka pod peřinou pečeme přikrytého na 250 °C v troubě. Pokud máme králíka ze staršího chovu můžeme si ho předem podusit 20 minut v tlakovém hrnci.
Králíka pod peřinou rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.