Králík s buráky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 lžičky olej sůl 1 ks pórek 1 ks červená paprika 600 g králičí hřbet (bez kosti) 2 ks chilli paprička (sušená) 100 g loupané burské oříšky marináda sůl 1 ks vejce 2 lžičky solamyl 0.5 lžičky cukr krupice 2 lžíce bílé víno mletý pepř 2 lžíce sójová omáčka
Postup Králík s buráky recept
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solamylem, sójovou omáčkou i vínem a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Do připravené marinády naložíme králíka a necháme ho do druhého dne marinovat.
Očištěný pórek nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme zrníček a spolu s chilli papričkami nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém oleji marinované maso ze všech stran opečeme. Přisypeme burské oříšky, nakrájený pórek i papriku a vše krátce orestujeme. Dochutíme solí a produsíme, vytvoří se nám šťáva.
Králíka s buráky podáváme s dušenou nebo vařenou rýží.