Křehké knoflíky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 150 g máslo 2 ks žloutek 1 - 2 lžičky mléko 80 g cukr moučka 300 g hladká mouka tuk na vymazání 1 lžíce kakaový prášek čokoládová poleva bílá v sáčku čokoládová poleva tmavá v sáčku 5 lžic jahodový džem
Postup Křehké knoflíky
Postup přípravy receptu
-
Mouku a cukr prosijeme. Přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a nožem zpracujeme do těsta. Rozdělíme je na polovinu, nejprve rukama prohněteme světlé těsto a dáme mezi dva talíře
Ke zbytku těsta prosijeme kakao a vytvoříme tmavé těsto, které také dáme mezi dva talíře a obě těsta dáme na 20 minut do lednice odležet
Plechy vymažeme tukem
Z obou těst rozválíme placky asi 3 mm silné, ze kterých vykrajujeme kolečka asi 3 až 3,5 cm velké a vložíme je do předehřáté trouby na 200°C, ihned teplotu zmírníme na 160°C a pečeme dorůžova. Upečená kolečka dáme na rovnou podložku
Zchladlá kolečka slepíme džemem. Na vrchní kolečko nakreslíme polevou obrys a čtyři dírky a to vždy opačnou barvou polevy, než je těsto.