Křehké knoflíky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

150 g máslo
2 ks žloutek
1 - 2 lžičky mléko
80 g cukr moučka
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 lžíce kakaový prášek
čokoládová poleva bílá v sáčku
čokoládová poleva tmavá v sáčku
5 lžic jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a cukr prosijeme. Přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a nožem zpracujeme do těsta. Rozdělíme je na polovinu, nejprve rukama prohněteme světlé těsto a dáme mezi dva talíře

  2. Ke zbytku těsta prosijeme kakao a vytvoříme tmavé těsto, které také dáme mezi dva talíře a obě těsta dáme na 20 minut do lednice odležet

  3. Plechy vymažeme tukem

  4. Z obou těst rozválíme placky asi 3 mm silné, ze kterých vykrajujeme kolečka asi 3 až 3,5 cm velké a vložíme je do předehřáté trouby na 200°C, ihned teplotu zmírníme na 160°C a pečeme dorůžova. Upečená kolečka dáme na rovnou podložku

  5. Zchladlá kolečka slepíme džemem. Na vrchní kolečko nakreslíme polevou obrys a čtyři dírky a to vždy opačnou barvou polevy, než je těsto.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!