Křehký jablečný závin z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
vejce
podle chuti
kakao
cukr moučka
mletá skořice
vlašské ořechy
náplň
1 kg jablko
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Kupované zmražené listové těsto rozmrazíme a poté si připravíme jablka. Z jablek oloupeme slupku, omyjeme je a nastrouháme na nejhrubším struhadle do mísy.

  2. Pokud je již listové těsto rozmražené a nebylo v balení rozkrojené, tak ho rozkrojíme na dvě poloviny. Díky tomu vytvoříme dvě nohavice jablečného závinu. Plát listového těsta rozválíme na pomoučněném vále. Jak těsto rozválíme, ujistíme se, že je pečlivě rozváleno podle rozměrů našeho plechu.

  3. Pokud rozměry splňuje, tak se začneme věnovat jablkům v míse. Pokud je v míse mnoho vody z jablek, vodu odstraníme. Podle chuti přidáme do mísy cukr a skořici. Jakmile tohle dokončíme, začneme pokládat jablka na rozválené těsto.

  4. Poté ještě jablka pocukrujeme a posypeme skořicí. Můžeme ještě přidat nasekané oříšky nebo kakao - pozor, ať není moc sladké. Pokud ovšem nechceme nic více přidávat, rovnou zabalíme do závinu a přendáme na plech. Po přendání na plech potřeme záviny rozšlehaným vejcem.

  5. Jablečný závin pečeme přibližně 20 - 30 minut při teplotě přibližně 150 °C. Když má závin zlatavou barvu, tak máme hotovo a můžeme závin vyndat z trouby.

  6. Křehký jablečný závin z listového těsta nakrájíme, posypeme cukrem moučka, ozdobíme šlehačkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!