Křehký korpus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 75 g máslo 100 g cukrářské piškoty těsto 1 150 g máslo 200 g cukrářské piškoty těsto 2 150 g máslo 100 g sušenky 100 g cukrářské piškoty
Postup Křehký korpus recept
Postup přípravy receptu
-
Množství ingrediencí se liší podle požadované šířky korpusu. Množství pro tenký korpus najdete jako těsto, středně vysoký korpus jako těsto 1 a vysoký korpus jako těsto 2. Recept je na 1dortovou formu o průměru 26 cm (12 porcí).
Piškoty, případně i sušenky, rozdrobíme nebo rozdrtíme pomocí válečku na nudle. Máslo rozpustíme a přidáme do drcených piškotů. Zpracujeme těsto.
Vzniklou hmotu namačkáme do dortové formy a necháme 30 minut tuhnout. Potom vyjmeme korpus z formy na dortovou mísu.
Můžeme použít různé druhy sušenek a tím libovolně zvolit chuť těsta. Toto křehké těsto je skvělým podkladem pro tvarohové, jogurtové nebo šlehačkové dorty.