Křehký korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
75 g máslo
100 g cukrářské piškoty
těsto 1
150 g máslo
200 g cukrářské piškoty
těsto 2
150 g máslo
100 g sušenky
100 g cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Množství ingrediencí se liší podle požadované šířky korpusu. Množství pro tenký korpus najdete jako těsto, středně vysoký korpus jako těsto 1 a vysoký korpus jako těsto 2. Recept je na 1dortovou formu o průměru 26 cm (12 porcí).

  2. Piškoty, případně i sušenky, rozdrobíme nebo rozdrtíme pomocí válečku na nudle. Máslo rozpustíme a přidáme do drcených piškotů. Zpracujeme těsto.

  3. Vzniklou hmotu namačkáme do dortové formy a necháme 30 minut tuhnout. Potom vyjmeme korpus z formy na dortovou mísu.

  4. Můžeme použít různé druhy sušenek a tím libovolně zvolit chuť těsta. Toto křehké těsto je skvělým podkladem pro tvarohové, jogurtové nebo šlehačkové dorty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!