Křehký moučník s broskvemi a ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
300 g kompotované broskve
těsto
1 ks vejce
75 g máslo
250 ml mléko
1 kostka droždí
100 g cukr moučka
500 g hladká mouka
nádivka
200 g máslo
4 lžíce mléko
200 g cukr moučka
280 g kompotovaný ananas
200 g mandlové hoblinky
na ozdobu
4 lžíce kompotované brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a část másla. Do mísy dáme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylé máslo a vejce. Zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na teplé místo asi na 20 minut vykynout.

  2. Broskve i ananas necháme na cedníku okapat Broskve pokrájíme na měsíčky.

  3. Na pánvi rozpálíme tuk, vložíme do něj mandlové hoblinky, cukr a mléko. Na mírném plameni povaříme asi tři minutky a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas.

  4. Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a ještě necháme asi 20 minut kynout. Přelijeme mandlovoananasovou směsí.

  5. Z brusinek děláme na koláči malé kopečky pomocí malé lžičky.

  6. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 20 minut.

  7. Upečený moučník s broskvemi a ananasem necháme trochu vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!