Křehký moučník s broskvemi a ananasem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
tuk na vymazání
300 g kompotované broskve
těsto
1 ks vejce
75 g máslo
250 ml mléko
1 kostka droždí
100 g cukr moučka
500 g hladká mouka
nádivka
200 g máslo
4 lžíce mléko
200 g cukr moučka
280 g kompotovaný ananas
200 g mandlové hoblinky
na ozdobu
4 lžíce kompotované brusinky
Postup Křehký moučník s broskvemi a ananasem recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a část másla. Do mísy dáme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylé máslo a vejce. Zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na teplé místo asi na 20 minut vykynout.
Broskve i ananas necháme na cedníku okapat Broskve pokrájíme na měsíčky.
Na pánvi rozpálíme tuk, vložíme do něj mandlové hoblinky, cukr a mléko. Na mírném plameni povaříme asi tři minutky a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas.
Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a ještě necháme asi 20 minut kynout. Přelijeme mandlovoananasovou směsí.
Z brusinek děláme na koláči malé kopečky pomocí malé lžičky.
Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 20 minut.
Upečený moučník s broskvemi a ananasem necháme trochu vychladit a můžeme podávat.