Křehký moučník s broskvemi a ananasem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání 300 g kompotované broskve těsto 1 ks vejce 75 g máslo 250 ml mléko 1 kostka droždí 100 g cukr moučka 500 g hladká mouka nádivka 200 g máslo 4 lžíce mléko 200 g cukr moučka 280 g kompotovaný ananas 200 g mandlové hoblinky na ozdobu 4 lžíce kompotované brusinky
Postup Křehký moučník s broskvemi a ananasem recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a část másla. Do mísy dáme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylé máslo a vejce. Zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na teplé místo asi na 20 minut vykynout.
Broskve i ananas necháme na cedníku okapat Broskve pokrájíme na měsíčky.
Na pánvi rozpálíme tuk, vložíme do něj mandlové hoblinky, cukr a mléko. Na mírném plameni povaříme asi tři minutky a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas.
Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a ještě necháme asi 20 minut kynout. Přelijeme mandlovoananasovou směsí.
Z brusinek děláme na koláči malé kopečky pomocí malé lžičky.
Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 20 minut.
Upečený moučník s broskvemi a ananasem necháme trochu vychladit a můžeme podávat.