Křehký závin s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
400 g jablko
50 g rozinky
40 g cukr moučka
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
50 g bílá strouhanka
60 g vlašské ořechy
50 g piniové oříšky
125 g tuk na pečení
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, změklého tuku, zakysané smetany a jablečného octa vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.

  2. Jablka oloupeme a nakrájím na drobné kousky. Zakapeme je citronovou šťávou a promícháme s cukrem, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, celými piniovými oříšky, rozinkami, skořicí a strouhankou.

  3. Těsto rozválíme na tenký plát a do středu naneseme náplň. Okraje těsta přeložíme přes sebe a závin potřete rozšlehaným vejcem. Křehký závin s jablky položíme na plech a pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 40 minut.

  4. Upečený křehký závin s jablky necháme vychladnout, nakrájíme, ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!