Krém s višňovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 ks skořice
1 lžíce solamyl
2 lžíce cukr krupice
720 ml višňový kompot
krém
4 ks žloutek
175 ml mléko
75 g mandle
120 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
1-2 snítky meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit mléko. Mez tím utřeme žloutky s cukry do pěny, kterou vmícháme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí krému. Potom odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Smetanu ušleháme dotuha a smícháme s vychladlým krémem. Nakonec lehce vmícháme jemně sekané mandle. Hmotou naplníme formu ve tvaru hřbetu a dáme do mrazáku přes noc (minimálně však na 4 hodiny) zmrznout.

  3. Připravíme si višňovou omáčku. Višně slijeme, vypeckujeme a necháme důkladně okapat. Šťávu z višní smícháme s cukrem, přidáme skořicovou tyčinku a povaříme. Solamyl rozmícháme ve 125 ml studené vody. Zahustíme jím višňovou omáčku, chvíli povaříme, vyjmeme skořici, přidáme višně a necháme vychladnout.

  4. Zmrazený krém nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!