Krém z artyčoků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 10 hrnků voda 1 hrnek parmazán 8 ks artyčok 2 lžíce olivový olej 5 lžic hladká mouka mletý černý pepř 0.5 hrnku tatra mléko 1 kostka kuřecí bujon
Postup Krém z artyčoků recept
Postup přípravy receptu
-
Z artyčoků odstraníme vnější listy. Odřízneme spodek a vršek a srdíčko artyčoku potřeme citronem, aby nezhnědl. Rozkrojíme na 4 díly.
Artyčoky vložíme do vody a přivedeme k varu asi 20 minut. Poté přecedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnout.
Mezitím si připravíme jíšku z mouky a másla. Do jíšky přidáme vývar z artyčoků (7 hrnků) a tatra mléko, ztlumíme teplotu a mícháme do doby, než se začne vařit a zhoustne. Poté odstraníme ze sporáku, osolíme, opepříme. Do krému vložíme čtvrtky artyčoků, bujon a zbytek vývaru (3 hrnky). Rozmixujeme ponorným mixérem a necháme přejít varem asi 2 minuty.
Krém z artyčoků servírujeme na talíř, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.