Krém z artyčoků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
10 hrnků voda
1 hrnek parmazán
8 ks artyčok
2 lžíce olivový olej
5 lžic hladká mouka
mletý černý pepř
0.5 hrnku tatra mléko
1 kostka kuřecí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Z artyčoků odstraníme vnější listy. Odřízneme spodek a vršek a srdíčko artyčoku potřeme citronem, aby nezhnědl. Rozkrojíme na 4 díly.

  2. Artyčoky vložíme do vody a přivedeme k varu asi 20 minut. Poté přecedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme jíšku z mouky a másla. Do jíšky přidáme vývar z artyčoků (7 hrnků) a tatra mléko, ztlumíme teplotu a mícháme do doby, než se začne vařit a zhoustne. Poté odstraníme ze sporáku, osolíme, opepříme. Do krému vložíme čtvrtky artyčoků, bujon a zbytek vývaru (3 hrnky). Rozmixujeme ponorným mixérem a necháme přejít varem asi 2 minuty.

  4. Krém z artyčoků servírujeme na talíř, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!