Krém z čerstvého manga recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mango
1 lžíce čerstvý zázvor
2 lžíce citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
2 lžíce třtinový cukr
na ozdobu
mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Mango oloupeme a okolo pecky nakrájíme na větší kostky. Zázvor oloupeme, budeme potřebovat asi 1 cm velký kousek.

  2. Mango společně s citronovou šťávou a zázvorem rozmixujeme na hladké pyré.

  3. Smetanu a třitnový cukr ušleháme do husté pěny.

  4. Šlehačku rozdělíme do dezertních mističek, přelijeme mangovým pyré a ozdobíme kousky čerstvého manga. Můžeme ještě posypat plátky mandlí.

  5. Mango dezert ihned podáváme jako tečku třeba po dobré večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!