Krém z kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
4 ks brambory
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 l voda
2 ks mrkev
2 ks petržel
3 kuličky nové koření
1 ks kedluben
5-6 kuliček celý černý pepř
2-3 lžíce sušené lahůdkové droždí
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Petržel a mrkev oškrábeme, cibuli a malý celer oloupeme, stejně tak menší brambory. Kedluben také oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy.

  2. Zeleninu vsypeme do velkého hrnce, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme vodou. Obsah v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny. Poté vyjmeme kuličky koření, pepř a bobkové listy, polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Krém z kořenové zeleniny dochutíme lahůdkovým droždím. Podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme a můžeme vmíchat ještě jemně nasekanou petrželku.

  3. Krém z kořenové zeleniny podáváme horký a můžeme doplnit krutony, klidně i česnekovými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!