Krém z kořenové zeleniny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 4 ks brambory 1 ks cibule 0.5 ks celer 2 l voda 2 ks mrkev 2 ks petržel 3 kuličky nové koření 1 ks kedluben 5-6 kuliček celý černý pepř 2-3 lžíce sušené lahůdkové droždí podle chuti sůl čerstvá petrželka
Postup Krém z kořenové zeleniny recept
Postup přípravy receptu
-
Petržel a mrkev oškrábeme, cibuli a malý celer oloupeme, stejně tak menší brambory. Kedluben také oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy.
Zeleninu vsypeme do velkého hrnce, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme vodou. Obsah v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny. Poté vyjmeme kuličky koření, pepř a bobkové listy, polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Krém z kořenové zeleniny dochutíme lahůdkovým droždím. Podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme a můžeme vmíchat ještě jemně nasekanou petrželku.
Krém z kořenové zeleniny podáváme horký a můžeme doplnit krutony, klidně i česnekovými.