Krémová celerová polévka s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1-1 l voda
100 g niva
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na menší části (kostky nebo plátky). Cibuli bez slupky také nakrájíme.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme celer, krátce orestujeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Osolíme a opepříme. Množství vody záleží na velikosti celeru. K měkkému celeru přidáme 75 g nivy a celý obsah dohladka rozmixujeme.

  3. Celerovou polévku krátce prohřejeme, dochutíme a vmícháme nasekanou petrželku. Celerovou polévku rozdělíme do talířů či misek, posypeme zbylou nastrouhanou nivou a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!