Krémová fazolová polévka z fazolových lusků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 40 g máslo 1 ks cibule 0 l smetana ke šlehání 40 g hladká mouka 1 ks salátová okurka 1 l drůbeží vývar 400 g fazolové lusky podle chuti sůl muškátový květ mletý černý pepř na ozdobu pažitka
Postup Krémová fazolová polévka z fazolových lusků recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na 0,5 cm kousky. Fazolové lusky omyjeme a očistíme nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Fazolové lusky můžeme použít i sterilované. Pažitku nasekáme nadrobno.
Fazolové lusky krátce povaříme ve slané vodě, slijeme a necháme okapat. Konzervované lusky samozřejmě nevaříme. V hrnci potom na másle osmahneme mouku, zalijeme rozpuštěným bujonem, smetanou ke šlehání a dohladka provaříme. Přidáme okurku, fazole, sůl, pepř, přimícháme cibuli, česnek a dochutíme muškátovým květem.
Krémovou fazolovou polévku z fazolových lusků krátce povaříme, posypeme pažitkou a horkou podáváme. S tousty z bílé veky či topinkami je to výborná lehká večeře.