Krémová omáčka se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks žloutek
350 ml mléko
60 g cukr krupice
125 ml smetana ke šlehání
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme mléko, smetanu ke šlehání, přidáme skořici a vše přivedeme k varu. Hrnec odstavíme z ohně a necháme 15 minut vylouhovat.

  2. Ve velké misce utřeme žloutky s cukrem, nejlépe metličkou, až je směs hustá a napěněná. Ochucené mléko se smetanou znovu přihřejeme a horké za stálého míchání přilijeme ke žloutkům s cukrem. Směs vaříme pozvolna za stálého míchání do zhoustnutí. Hotovou omáčku zakryjeme a necháme zchladnout.

  3. Krémovou omáčku se skořicí podáváme k nákypům, moučníkům či pokrmům s jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!