Krémová polévka s mušlemi a mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
250 ml jogurt
2 ks žloutek
2 ks cibule
30 g mouka
1 ks citron
500 g mušle
rostlinný olej
750 ml rybí vývar
300 g kořenová zelenina
podle chuti
6 stroužků česnek
sůl
šafrán
máta
100 ml bílé víno
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mušle očistíme a celé je povaříme ve vývaru do otevření. Uzavřené mušle vyhodíme. Pak mušle scedíme a maso vyjmeme ze skořápek, jen jich několik necháme vcelku na ozdobu.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vínem a vývarem z mušlí. Vše vaříme asi 10 minut.

  3. Zatím si očistíme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Nakrájíme ji nadrobno a na pánvi na oleji ji osmahneme. Zeleninu přidáme do polévky a povaříme. Pak vložíme maso z mušlí a povaříme asi jen 3 minutky. Polévku dochutíme citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a šafránem.

  4. Smícháme žloutek s jemně nasekanou mátou a jogurtem. Opatrně vmícháme do polévky a již nevaříme.

  5. Krémová polévka s mušlemi a mátou se ihned podává.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!