Krémová polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
bazalka
2 sklenice červená čočka
2 ks tavený sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku dáme vařit do 0,5 litru vody. Není ji třeba předem namáčet, je uvařená rychle. Čočku vaříme doměkka. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou.

  2. Do polévky přidáme 1 - 2 trojúhelníčky mazacího sýra a povaříme. Nakonec vše rozmixujeme ručním ponorným šlehačem.

  3. Krémovou polévku z červené čočky můžeme podávat samotnou, ale podle chuti můžeme do polévky nastrouhat sýr, přidat smažené kostičky či smažený hrášek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!