Špenátové šátečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vejce 1 plátek máslo 1 balíček listové těsto mandlové plátky 2 kostky tavený sýr 2 - 3 špetky bylinková sůl 200 g baby špenát
Postup Špenátové šátečky
Postup přípravy receptu
-
Baby špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Lístečky otrháme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Špenát krátce podusíme na plátku másla, občas promícháme. Množství se nám teplotou značně zredukuje. Přidáme kostky taveného sýra a necháme rozpustit. Ochutíme bylinkovou solí a nakonec přimícháme prolisovaný česnek. Špenátovou náplň necháme vychladnout
Listové těsto rozválíme na vále podsypaném hladkou moukou. Vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, čtverečky nebo jiné tvary pomocí tvořítka. Do středu naneseme náplň ze špenátu a okraje pevně přimáčkneme
Špenátové šátečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými plátky. Špenátové šátečky dáme péct do silně vyhřáté trouby, když nabudou, teplotu stáhneme na 175 °C a dopečeme, až je povrch zlatavý
Špenátové šátečky jsou dobré teplé i studené. Podáváme je jako chuťovku k vínu.