Krémová polévka z jarní cibulky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 1 ks vejce 2 lžíce máslo 4 ks brambory 2 dl mléko 1 lžíce hladká mouka 1 svazek jarní cibulka podle chuti sůl libeček drcený kmín mletý černý pepř
Postup Krémová polévka z jarní cibulky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozpustíme máslo a cibulky na něm krátce orestujeme. Přidáme trochu kmínu, mouku a dobře promícháme. Přilijeme vývar, přidáme brambory a vaříme doměkka. Chvíli před dohotovením vlijeme do krémové polévky mléko s rozšlehaným vejcem. Rozmícháme vidličkou a ještě krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme libečkem.
Krémovou polévku z jarní cibulky sypeme před podáváním čerstvými bylinkami.