Krémová polévka z jarní cibulky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
1 ks vejce
2 lžíce máslo
4 ks brambory
2 dl mléko
1 lžíce hladká mouka
1 svazek jarní cibulka
podle chuti
sůl
libeček
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a cibulky na něm krátce orestujeme. Přidáme trochu kmínu, mouku a dobře promícháme. Přilijeme vývar, přidáme brambory a vaříme doměkka. Chvíli před dohotovením vlijeme do krémové polévky mléko s rozšlehaným vejcem. Rozmícháme vidličkou a ještě krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a dochutíme libečkem.

  3. Krémovou polévku z jarní cibulky sypeme před podáváním čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!