Krevetový coctail recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 cl citrónová šťáva
60 g olivový olej
100 g zakysaná smetana
5 g tabasco
1 ks salát rollo - rosso
240 g krevety růžové
250 g meloun cukrový - zelený

Postup přípravy receptu

  1. Salát dobře opereme a nakrájíme ho na jemné nudličky. Rozdělíme jej do sklenic.

  2. Mezitím si naložíme krevety. Smícháme je citronovou šťávou a olivovým olejem. Marinujeme 2 - 5 minut maximálně. Po té krevety vyndáme a osušíme. Cukrový melou oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 centimetr.

  3. Dresink připravíme ze zakysané smetany, citronové šťávy, tabasca, sherry a špetky soli.

  4. Krevety rozdělíme do sklenic na salát, přelijeme dresinkem a přeložíme melounovými kostičkami a ozdobíme vějířkem mandarinky nebo citronu. Zdobíme snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!