Krevetový coctail recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 cl citrónová šťáva 60 g olivový olej 100 g zakysaná smetana 5 g tabasco 1 ks salát rollo - rosso 240 g krevety růžové 250 g meloun cukrový - zelený
Postup Krevetový coctail recept
Postup přípravy receptu
-
Salát dobře opereme a nakrájíme ho na jemné nudličky. Rozdělíme jej do sklenic.
Mezitím si naložíme krevety. Smícháme je citronovou šťávou a olivovým olejem. Marinujeme 2 - 5 minut maximálně. Po té krevety vyndáme a osušíme. Cukrový melou oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 centimetr.
Dresink připravíme ze zakysané smetany, citronové šťávy, tabasca, sherry a špetky soli.
Krevety rozdělíme do sklenic na salát, přelijeme dresinkem a přeložíme melounovými kostičkami a ozdobíme vějířkem mandarinky nebo citronu. Zdobíme snítkou petrželky.