Krevety Enchiladas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
4 lžíce máslo
5 ks rajčata
1 ks cibule
150 ml kečup
2 lžičky oregáno
pepř
2 lžíce hladká mouka
2 ks zelená paprika
200 ml studená voda
100 ml horká voda
500 g uvařené krevety
12 ks kukuřičná tortilla
čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm opečeme cibuli a papriku, až cibule zesklovatí. Přidáme kečup, rajčata, sůl, pepř a studenou vodu, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, příkon zmírníme na střední a dusíme 30 minut. V mixéru rozmixujeme zbytek másla, mouku, horkou vodu a polovinu připravené omáčky. Vzniklou kaši přidáme ke zbytku omáčky a vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Krevety smícháme s 200 ml omáčky a necháme chvíli marinovat. Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm na několik vteřin namočíme tortily. Hned je vyndáme a usušíme papírovým ubrouskem. Usušené tortily namočíme do omáčky, naplníme krevetovou směsí, srolujeme a přitlačíme konce tak, aby tortily dobře držely pohromadě a směs z nich nevytékala. Naplněné tortily opatrně položíme do zapékací misky, navrch nalijeme omáčku a zapečeme v troubě při 250°C asi 15 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!