Krevety Enchiladas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic olej sůl 4 lžíce máslo 5 ks rajčata 1 ks cibule 150 ml kečup 2 lžičky oregáno pepř 2 lžíce hladká mouka 2 ks zelená paprika 200 ml studená voda 100 ml horká voda 500 g uvařené krevety 12 ks kukuřičná tortilla čerstvě nasekaná petrželka
Postup Krevety Enchiladas recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a na něm opečeme cibuli a papriku, až cibule zesklovatí. Přidáme kečup, rajčata, sůl, pepř a studenou vodu, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, příkon zmírníme na střední a dusíme 30 minut. V mixéru rozmixujeme zbytek másla, mouku, horkou vodu a polovinu připravené omáčky. Vzniklou kaši přidáme ke zbytku omáčky a vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Krevety smícháme s 200 ml omáčky a necháme chvíli marinovat. Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm na několik vteřin namočíme tortily. Hned je vyndáme a usušíme papírovým ubrouskem. Usušené tortily namočíme do omáčky, naplníme krevetovou směsí, srolujeme a přitlačíme konce tak, aby tortily dobře držely pohromadě a směs z nich nevytékala. Naplněné tortily opatrně položíme do zapékací misky, navrch nalijeme omáčku a zapečeme v troubě při 250°C asi 15 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.