Krtkův banánový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
2 ks vejce
1 lžička rum
125 ml mléko
100 g cukr moučka
180 g polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
2 lžíce holandské kakao
náplň 1
3 ks banán
náplň 2
80 g čokoláda na vaření
40 g cukr moučka
500 ml smetana ke šlehání
1 balení ztužovač šlehačky
podle potřeby
strouhaný kokos
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme na sníh. Olej, rum, cukr a žloutky ušleháme. Rum lze nahradit rumovou trestí. Dále přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme v troubě při 180 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus vytáhneme, necháme zchladnout.

  3. Korpus dortu vydlabeme od okraje po celém obvodu si ponecháme 2 cm. Na náplň do krtkova dortu smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

  4. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na kopeček nasypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu. Krtkův dort dáme do ledničky vychladit na několik hodin. Pokud budete chtít, můžete přidat i pár jahod. Dort bude více osvěžující.

  5. Krtkův banánový dort podáváme jako lahodný zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!