Krůtí bujon s játrovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl sůl 1 ks vejce máslo 1 lžíce strouhanka majoránka 1 ks cibule 0,5 ks cibule 1,5 l voda pórek 2 ks mrkev játra nové koření 1 lžíce hladká mouka celý pepř řapíkatý celer mletý černý pepř kostra z krůty krk z krůty vykostěná stehna z krůty
Postup Krůtí bujon s játrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do vody dáme kousky krůty a necháme zavařit. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidáme 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli
Necháme povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky: na pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidáme orestovanou cibulku a promícháme
Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky. Z vývaru vyndáme zeleninu a zbytek přecedíme. Zeleninu nakrájíme a vložíme ji na dno talíře
Do krůtího vývaru přidáme játrové knedlíčky, zalijeme vývarem, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!