Krůtí bujon s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
máslo
1 lžíce strouhanka
majoránka
1 ks cibule
0,5 ks cibule
1,5 l voda
pórek
2 ks mrkev
játra
nové koření
1 lžíce hladká mouka
celý pepř
řapíkatý celer
mletý černý pepř
kostra z krůty
krk z krůty
vykostěná stehna z krůty

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme kousky krůty a necháme zavařit. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidáme 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli

  2. Necháme povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky: na pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidáme orestovanou cibulku a promícháme

  3. Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky. Z vývaru vyndáme zeleninu a zbytek přecedíme. Zeleninu nakrájíme a vložíme ji na dno talíře

  4. Do krůtího vývaru přidáme játrové knedlíčky, zalijeme vývarem, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!