Krůtí plátky se salsou verde - zelenou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 sklenka voda 2 lžíce olivový olej 0,5 sklenek suché bílé víno mletý černý pepř 4 plátky krůtí prsa salsa verde
Postup Krůtí plátky se salsou verde - zelenou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky (á 120 g) opláchneme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme salsou verde - zelenou omáčkou
Ve větší pánvi rozehřejeme trošku oleje, do kterého vložíme plátky masa a zprudka opečeme z obou stran. Plátky masa podlijeme suchým vínem a necháme víno vyprchat
Po vyprchání vína maso podlijeme vodou, ve které jsme promíchali lžíci salsa verde - zelené omáčky. Omáčku s masem provaříme a vypneme. Pokud potřebujeme, dochutíme omáčku solí a čerstvě mletým pepřem, ale omáčka je už dost ochucená
Krůtí plátky se salsou verde - zelenou omáčkou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.