Krůtí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1/2 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel libeček bobkový list nové koření 50 g sterilovaná kukuřice 50 g sterilovaný hrášek mletý černý pepř 200 g krůtí maso 50 g těstoviny do polévky
Postup Krůtí polévka
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme. Krůtí odřezky i kosti nebo maso ještě podle potřeby očistíme, omyjeme a přidáme spolu se zeleninou do hrnce. Vše zalijeme vodou a společně dáme vařit
Zatím si oloupeme cibuli a spolu s kořením ji přidáme do základu polévky. Maso a zeleninu vaříme doměkka. Zatím si uvaříme těstoviny
Pak polévku scedíme, kosti a koření vybereme, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem vrátíme do vývaru. Do polévky přidáme scezenou kukuřici, hrášek (můžeme použít i mražené), pokrájený libeček a uvařené scezené těstoviny (drobení), krátce povaříme
Krůtí polévku podáváme spíše teplou.