Krůtí prsa dušená na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 4 dl vývar 2 lžíce rajčatový protlak 2 dl bílé víno 1 lžička hladká mouka mletý černý pepř 400 g krůtí prsa 1 lžíce usekaná petrželka 100 g nakládané žampionové řezy
Postup Krůtí prsa dušená na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme
Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat
Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.