Krůtí prsa dušená na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
4 dl vývar
2 lžíce rajčatový protlak
2 dl bílé víno
1 lžička hladká mouka
mletý černý pepř
400 g krůtí prsa
1 lžíce usekaná petrželka
100 g nakládané žampionové řezy

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme

  2. Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat

  3. Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!