Krůtí prsa v pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
300 g celer
250 ml voda
3 ks pórek
4 ks mrkev
mletý bílý pepř
120 g anglická slanina
1500 g krůtí prsa
omáčka
sůl
1 svazeček petrželka
1 lžíce solamyl
mletý bílý pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
snítka petrželka
snítka rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa potřeme solí i pepřem. Pórky očistíme a jeden rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Poté jej necháme důkladně okapat. Krůtí prsa střídavě obložíme pórkem a plátky slaniny. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Krůtí maso opatrně přeneseme do pekáče, obložíme kolem něj zeleninu a podlijeme vodou. Přikryté pečeme v předehřáté troubě asi 80 minut. Pak sundáme poklici a ještě 10 - 15 minut dopékáme kůrčičku.

  3. Upečené maso vyndáme a výpek přecedíme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ji solí, pepřem a nadrobno nasekanou, propláchnutou petrželkou.

  4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na servírovacím tácu ozdobené zeleninou a jemně přelité omáčkou. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.

  5. Ke krůtím prsíčkům v pórku servírujeme nejlépe opečené brambory a pokrm ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu a petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!