Krůtí prsa v pórku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 300 g celer 250 ml voda 3 ks pórek 4 ks mrkev mletý bílý pepř 120 g anglická slanina 1500 g krůtí prsa omáčka sůl 1 svazeček petrželka 1 lžíce solamyl mletý bílý pepř 1 kelímek smetana ke šlehání na ozdobu snítka petrželka snítka rozmarýn
Postup Krůtí prsa v pórku recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa potřeme solí i pepřem. Pórky očistíme a jeden rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Poté jej necháme důkladně okapat. Krůtí prsa střídavě obložíme pórkem a plátky slaniny. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.
Krůtí maso opatrně přeneseme do pekáče, obložíme kolem něj zeleninu a podlijeme vodou. Přikryté pečeme v předehřáté troubě asi 80 minut. Pak sundáme poklici a ještě 10 - 15 minut dopékáme kůrčičku.
Upečené maso vyndáme a výpek přecedíme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ji solí, pepřem a nadrobno nasekanou, propláchnutou petrželkou.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme na servírovacím tácu ozdobené zeleninou a jemně přelité omáčkou. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.
Ke krůtím prsíčkům v pórku servírujeme nejlépe opečené brambory a pokrm ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu a petrželky.