Krůtí prsíčka v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
0.5 lžičky sůl
0.3 lžičky rozmarýn
0.3 lžičky bazalka
4 lžíce zakysaná smetana
0.3 lžičky mletý černý pepř
30 g změklé máslo
600 g krůtí prsa
0.5 lžičky ostrá hořčice
1 l hnědá drůběží omáčka
2 lžíce plnotučná hořcice
podle chuti
citron

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je to potřeba, maso odblaníme.

  2. Hořčici smícháme s kořením a máslem. Touto směsí potřeme maso, přikryjeme a necháme hodinu odpočinout.

  3. Drůbeží omáčku z balíčku necháme přejít varem, vmícháme hořčici a smetanu.

  4. V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, které opékáme 12 minut při nižší teplotě a často obracíme. Maso přelijeme horkou omáčkou a necháme přikryté odpočívat.

  5. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a cukrem.

  6. Podáváme s bramborem, nebo kroketami a zeleninovou oblohou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!