Krůtí roláda plněná čerstvým špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g krůtí prsa náplň 1 ks vejce 1 lžíce parmazán 0 lžiček drcený tymián 150 g listový špenát podle chuti mletý pepř
Postup Krůtí roláda plněná čerstvým špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Špenátové listy důkladně omyjeme, obereme. Hotový špenát necháme okapat v cedníku a vymačkáme z něj veškerou přebytečnou vodu. Do misky rozklepneme vejce. Přidáme špenát, parmazán a ochutíme tymiánem a pepřem.
Krůtí prsa lehce naklepeme, nebo použijeme váleček. Nenaruší tolik strukturu masa. Vytvoříme plátky maximálně 5 mm tenké.
Plát alobalu potřeme olejem a rozložíme na něj plátek krůtího masa tak, abychom vytvořili vrstvu obdélníkového tvaru bez mezer. Na něj rozložíme špenátovou směs a necháme zhruba 2 - 3 cm volné okraje. Pomocí alobalu maso srolujeme do rolády a do alobalu ji zabalíme.
Krůtí roládu plněnou čerstvým špenátem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme chvíli odpočinout a rozbalíme ji. Nakonec ji nakrájíme.
Krůtí roládu plněnou čerstvým špenátem podáváme s různě upravenými brambory.