Krůtí roláda plněná čerstvým špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g krůtí prsa
náplň
1 ks vejce
1 lžíce parmazán
0 lžiček drcený tymián
150 g listový špenát
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy důkladně omyjeme, obereme. Hotový špenát necháme okapat v cedníku a vymačkáme z něj veškerou přebytečnou vodu. Do misky rozklepneme vejce. Přidáme špenát, parmazán a ochutíme tymiánem a pepřem.

  2. Krůtí prsa lehce naklepeme, nebo použijeme váleček. Nenaruší tolik strukturu masa. Vytvoříme plátky maximálně 5 mm tenké.

  3. Plát alobalu potřeme olejem a rozložíme na něj plátek krůtího masa tak, abychom vytvořili vrstvu obdélníkového tvaru bez mezer. Na něj rozložíme špenátovou směs a necháme zhruba 2 - 3 cm volné okraje. Pomocí alobalu maso srolujeme do rolády a do alobalu ji zabalíme.

  4. Krůtí roládu plněnou čerstvým špenátem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme chvíli odpočinout a rozbalíme ji. Nakonec ji nakrájíme.

  5. Krůtí roládu plněnou čerstvým špenátem podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!