Krůtí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks krůtí prsa (vcelku)
náplň
100 g slanina
olej
2 ks vejce
50 g máslo
1 svazeček petrželka
100 g šunka
4 lžíce mléko
1 ks houska
zázvor
5 ks žampiony
300 g vepřová plec
podle chuti
mletý bílý pepř
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, upravíme na velký plát a rozklepeme. Okraje odřízneme a spolu s vepřovou plecí umeleme.

  2. Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme a osmahneme na ní proužky šunky a plátky očištěných žampionů. Odstavíme z plotny, přidáme umleté maso, jemně sekanou petrželku a housku namočenou v mléce. Okořeníme, osolíme, vmícháme vejce. Vše dobře spojíme.

  3. Připravený krůtí plát osolíme, potřeme houbovou hmotou, zavineme do rolády a převážeme nití. V pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté podlijeme trochou horkého vývaru a v troubě pečeme asi hodinu. Občas podlijeme a potřeme rozehřátým máslem.

  4. Zlatavě upečenou krůtí roládu vyjmeme, výpek slijeme a zjemníme zbylým máslem. Maso podáváme pokrájené na plátky a přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!