Krůtí roláda se švestkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 ks cibule 200 ml smetana 1 ks pórek 500 g mrkev 1 lžíce rajčatový protlak 1 špetka mletá skořice 100 g mandlové lupínky 750 g krůtí roláda 100 g vypeckované sušené švestky 1 lžíce nakládaný zelený vepř podle chuti sůl mletý pepř čerstvá majoránka
Postup Krůtí roláda se švestkami recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky nakrájíme a promícháme s majoránkou, mandlemi a skořicí. Krůtí roládu rozprostřeme, osolíme a opepříme. Na roládu rozložíme švestky a opět ji sbalíme. Pevně ji zavážeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
V pekáči rozehřejeme tuk a roládu ze všech stran opečeme. Kolem rozložíme cibuli s rajčatovým protlakem a podusíme. Podlijeme 1/2 l vody. Tekutinu osolíme a opepříme. Pekáč přikryjeme zhruba na 60 minut.
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Po 40 minutách pečení ji přidáme k roládě a dopečeme. Vše vyjmeme z pekáče a uchováme horké. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, vaříme a odpařujeme na požadovanou hustotu. Na závěr přidáme nakládaný zelený pepř a vrátíme zpět zeleninu a maso.
Krůtí roládu nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a vypečenou šťávou jako velmi chutný hlavní chod.